Obnovljena škola u Cerovici

Cerovica Skola Desanka Maksimovic

Škola „Desanka Maksimović“ u Cerovici

Kompanija EFT pomogla u obnovi škole „Desanka Maksimović“ u Cerovici Nakon sanacije, danas je svečano otvorena područna škola „Desanka Maksimović“ u Cerovici, a obnovu je pomogla Kompanija EFT-Rudnik i Termoelektrana Stanari koja je izdvojila oko 130.000 KM. Radovi na sanaciji su završeni početkom augusta a obuhvatali su sanaciju zidova i plafona, rekonstrukciju sanitarnih čvorova, zamjenu podnih obloga, zamjenu rasvjete unutar objekta, unutrašnje i vanjske stolarije, oštećenih elemenata krovne konstrukcije i potpunu zamjenu krovnog pokrivača, izradu termoizolacije, nove ograde i trotoara ta nabavku i postavljanje mobilijara za đečije igralište.

Na svečanosti otvorenja, školu su danas posjetili predstavnici Ministarstva za prosvjetu i kulturu u Republici Srpskoj u pratnji direktora škole, predstavnika opštine Stanari i rukovodstva kompanije EFT-Rudnik i Termoelektrana Stanari, te najavili početak školske godine u septembru.

Prilikom susreta s direktorom i nastavnim osobljem škole, direktor kompanije EFT Savo Mirković je uručio knjige za školsku lektiru i dopunu za školsku biblioteku, te lopte za fudbal i košarku, odbojku i rukomet.

Kompanija EFT-Rudnik i Termoelektrana Stanari kontinuirano doprinosi razvoju i očuvanju lokalne zajednice u kojoj posluje 15 godina. Značajan doprinos te kompanije razvoju opštine Stanari ogleda se i u dugogodišnjim donacijama u sektor za obrazovanje.

Proteklih godina kompanija EFT rekonstruisala je tri područne osnovne škole u selima Dragalovci, Ljeb i Cvrtkovci, saopšteno je iz kompanije EFT.

 

Follow me
Share