Обновљена школа у Церовици

Cerovica Skola Desanka Maksimovic

Школа „Десанка Максимовић“ у Церовици

Компанија ЕФТ помогла у обнови школе „Десанка Максимовић“ у Церовици Након санације, данас је свечано отворена подручна школа „Десанка Максимовић“ у Церовици, а обнову је помогла Компанија ЕФТ-Рудник и Термоелектрана Станари која је издвојила око 130.000 КМ. Радови на санацији су завршени почетком аугуста а обухватали су санацију зидова и плафона, реконструкцију санитарних чворова, замјену подних облога, замјену расвјете унутар објекта, унутрашње и вањске столарије, оштећених елемената кровне конструкције и потпуну замјену кровног покривача, израду термоизолације, нове ограде и тротоара та набавку и постављање мобилијара за ђечије игралиште.

На свечаности отворења, школу су данас посјетили представници Министарства за просвјету и културу у Републици Српској у пратњи директора школе, представника општине Станари и руководства компаније ЕФТ-Рудник и Термоелектрана Станари, те најавили почетак школске године у септембру.

Приликом сусрета с директором и наставним особљем школе, директор компаније ЕФТ Саво Мирковић је уручио књиге за школску лектиру и допуну за школску библиотеку, те лопте за фудбал и кошарку, одбојку и рукомет.

Компанија ЕФТ-Рудник и Термоелектрана Станари континуирано доприноси развоју и очувању локалне заједнице у којој послује 15 година. Значајан допринос те компаније развоју општине Станари огледа се и у дугогодишњим донацијама у сектор за образовање.

Протеклих година компанија ЕФТ реконструисала је три подручне основне школе у селима Драгаловци, Љеб и Цвртковци, саопштено је из компаније ЕФТ.

 

Follow me
Share