Разна саопштења

ГЕНЕРАЛ СА ХРИСТОВОМ СУДБИНОМ

general mladicГенерал Младић је ухапшен пре неколико дана, а јуче је испоручен хашком казамату. О овоме се протеклих дана много писало. На патриотским сајтовима појавило се неколико заиста одличних текстова. Они су, у мору режимских медијских вулгарштина, покушали да осветле несумњиво човечни и хумани лик српског генерала. Нема ту много шта да се дода сем можда једне ствари. У овој антимладићевској и антисрпској ларми, тешко се сконцентрисати на једну просту истину. Наиме, судбина, сада већ митског генерала, највише од свих модерних мученичких српских судбина подсећа на животни пут највећег страдалника, спаситеља Христа.

Томе ја највише допринело животно дело јуначког генерала, али и режимски медији наводно српске државе, који су се поносили хапшењем и испоруком великог српског патриоте. Српске режимлије на челу са Тадићем и светски креатори српске судбине попут Ештонове, Брамерца, Обаме, били су у истој улози као јудејске старешине Кајафа и Ирод, те римски проконзул Понтије Пилат. Сви наизглед моћни, пуни живота, са чврстим полугама власти, причали су о правди, миру, светлој будућности, док су највећег страдалника осуђивали, те страшним мукама и презиру препуштали.

Како онда тако и сада. Исти сценарио је на делу. Генерал који је највише заслужан за спречавање трећег ововековног геноцида на Србима у крајевима преко Дрине, предмет је неправедне осуде „наших“ и светских главешина. По њима, и у Младићевом случају важе Кајафини путокази у разрешењу народне и државне кризе. Наиме, осуђујући Христа, Кајафа је рекао да је боље да пропадне један човек него читав народ. И сада српске режимлије кажу испоручићемо Младића ради народне користи, зарад срећне европске будућности. Но, рачуница је, како онда тако и сада погрешна. Као да народ може профитирати на неправди нанетој мученику? Неће бити ништа од планираних бенефита. Испорука великог генерала само ће учврстити већ пројектовану слику о Србима као злочинцима, која ће се користити у даљим притисцима и дисциплиновању Србије. А зар може бити другачије?

Шта рећи о већини режимских медија који су се утркивали да српском народу дочарају слику онемоћалог и пониженог генерала. Довољно је рећи да су се нашли на страни оних фарисеја и садукеја који су осуђеног Христа додатно понижавали покушавајући да народу избаце и саму помисао о вечном животу, правди и љубави коју је осуђени проповедао. Сматрајући да се велико дело може избацити из колективног памћења они су, како у случају Христа тако и у случају српскога ратника Ратка, заборавили (ако су икада и знали) да постоји и последњи чин драме. У том чину ствари ће се обрнути. Они који су били осуђени биће оправдани, а они који су изгледали, моћни покриваће се преко очију од срама. Али биће касно…

Да је то тако сведочи сва српска историја. Јунаци и светитељи које су страни освајачи и домаћи заблудели синови хтели да наруже, заузимали су место у најскривенијим одајама српског срца. Светлели су у периодима дугог робовања и разгоревали лучу народне вере оплемењујући аутентични српски светосавски патриотизам који ће вазда, али вазда, за западне главешине и позападњачене српске синове бити шовинистички, примитивни великосрпски национализам. Никада они неће разумети милост српских светих ратника (попут Милоша Обилића) палих на правди Бога за српску светосавску идеју. Међу те јунаке српски народ ће свакако ставити и генерала Младића.

За њих ће увек бити лицемерје обраћање генерала Муслиманкама у Жепи где им каже: „Идите слободно и желим вам све најбоље у животу“. Но, свако види у другом само оно што има у себи. Због тога српски народ Младића види као свог. Реакције са свих страна васколикога Српства говоре да је упркос свим досадашњим понижењима, а и онима којима ће генерал бити изложен у Хагу, народ почео да скрива (још пре десет година када је он почео да се склања од модерне инквизиције као прогоњена звер) најновијег мученика, и то у најинтимније одаје своје душе. То је други чин драме који ће трајати док је света и века.

Генерала српски народ није могао одбранити у реалном времену али ће га одбранити за вечност, баш као што је Младић њега бранио на земљи. Колико због њега, толико још више због себе. Ушао је Младић у ред српских витезова који Његошевски речено „живе докле сунце греје“. А Срби живе и живеће докле сведоче своје јунаке попут Кнеза Лазара, Милоша Обилића, Карађорђа, Драже Михајловића и генерала Младића. Све остале, данашње величине, које тренутно изгледају моћно а суштински су немоћне, избледеће, а народ ће их предати забораву.

Bog ti pomogo- generaleОва, од белосветских и домаћих великаша, пројектована драма, са намером да се осрамоти и избаци из народног срца Младић, својом сличношћу са драмом највећег страдалника у историји рода људског, само је потврдила да је судбина многих српских мученика слична са Христовом. Младић је српски генерал, а Христов војник, коме је животни усуд доделио судбину, налик судбини његовог Спаситеља. Каква срећа за њега, и нас његов српски народ. Јер, док ће се у другим народима после најновијег рата славити крволоци каквих би се и дивље звери застиделе, дотле ће Срби бити инспирисани делом милосрдног јунака и њиховог земаљског спаситеља од усташко-исламистичког ножа, генерала Младића.

Извор: онлине – Видовдан