Mitropolit Hrizostom bogoslužio na Gojakovcu u Cerovici

Njegovo Visokopreosveštenstvo novoizabrani mitropolit dabrobosanski i administrator Eparhije zvorničko-tuzlanske Gospodin g. Hrizostom posjetio je danas, na dan uspomene svetih apostola Petra i Pavla, parohiju cerovičku i bogoslužio u petropavlovskom hramu na Gojakovcu u Cerovici.

Kum hramovne slave gospodin Goran Đajić prinio je na blagoslov i osvećenje krsni hljeb i koljivo tražeći time blagoslov za svoju porodicu. Za slavskom trpezom, nadležni sveštenik protojerej-stavrofor Miroslav Živković uručio je Gospodinu Mitropolitu spomenicu povodom 125 godina osvećenja petropavlovskog hrama na Gojakovcu u Cerovici. Na Petrovdan 1892. godine ovaj hram je osveštao Mitropolit sarajevski Gospodin Đorđe (Nikolajević), a danas nakon 125 godina hram je posjetio i u njemu bogoslužio Mitropolit dabrobosanski Gospodin Hrizostom (Jević).
Neka i nama današnjem naraštaju Gospod da snage da kao potomci sledujemo svetom i uzvišenom putu svetosavskom i svetolazarevskom, na kome su istrajavali naši preci i naši prethodnici.

Protojerej-stavrofor Miroslav Živković

Izvor: Namjesništvo Teslićko