Администратор

Помаже Бог, поштована возљубљена браћо и сестре у Христу! Ја грешни Славољуб (Славко) Зељић (надимак: „Игуман – Камиониста“), рођен сам Лета Господњег 1967, на празник Светог Јована Милостивог тј. четири дана по Аранђеловдану, 14. новембра по старом или 25. новембра по новом календару, у лепом селу Церовица, центру света и свих збивања. по предању Зељићи су се доселили из Црне Горе у Церовицу, где и сада живе. Ако би требало да вам предочим какав цитат од животне важности, онда би то биле речи светог Серафима Саровског, што је упућивао сваком човеку: „Радости моја, Христос Васкрсе“

Велику радост причињавају ми ходочашћа по православним светињама широм наших српских земаља као и широм света, где год да живи наше мило Православље. Негујем контакте са многим православним манастирима и храмовима. Живим у немачком граду Штутгарт, главном граду покрајине Баден-Виртемберг. Радио сам као возач камиона, путујући широм Европе. Захваљујићи мом радном месту и камиону, упознао сам све европске метрополе – од Лондона па преко Париза, Берлина и Београда, све до Атине. Сада сам у превременој пензији, своју енергију усмерио сам Богу – молитвама, и у волонтерској испомоћи на пољу социјално-каритативне делатности. Циљ коме тежим то је – смирење, ако Бог да и замонашење у неком нашем православном манастиру. Ипак, нека буде све по вољи Божијој, сада и у векове векове. Амин!

Након првог мог боравка на Атосу (Агион Орос), Света Гора у Манастиру Хиландар Лета Господњег 2008, реших да оформим ову веб-страницу Церовица у дијаспори, ради презентације родног краја села Церовица, са циљем организовања помоћи онима којима је потребна: социјално угроженим и по болницама нејаким, старим и заборављеним.  Јер, како свједочи Библија, Свето Писмо и свети оци Цркве, сама вјера без дјела, мртва је вјера.

Где год да се налазите и Бога славите, свима вама желим свако добро до Господа, Бог вас помого и нико вам ништа не мого! – добро дошли на веб-страницу „Церовица“. Ваш брат у Христу, Слуга Господњи, Славољуб (Славко) Зељић Амин!


Молитва за Српски Народ – Светог Николаја Жичког

Премудри Боже, чији су судови недокучиви и путеви неисписани, милостиво погледај и чуј молитву нашу за Твој србски народ православни. Ти си допустио тешко мучење србског народа, као што си дозволио да буду мучени и Твоји апостоли и пророци и праведници. Знамо, Господе Боже наш, да по свом премудром промислу допушташ страдање својих изабраних, да би се као злато у огњу, кроз муке очистили од земље и јаче засијали. Али, не дозволи, Боже милости и љубави, да се сатана дуго подсмева и лицемери дуго ругају над Твојим крстоносним народом србским. Знамо да Ти допушташ невоље најсветијим душама, ради њихове веће славе и ради опомене и страха безбожним и подлацима. Знамо да је Твоје преславно Васкрсење, Христе, дошло после поруге, крсних мука и смрти. Зар да озарени светлошћу Твога страдања не осветимо и таму страдања србског народа и чекамо васкрсење његове славе?! Као што раслабљени није био исцељен док Ти ниси дошао, Господе, тако и данас нема исцељења србском народу без Тебе, Боже и Спаситељу наш. Не одлажи своју помоћ, Господе, Ти који си увек хитао да помажеш. Не одлажи и не откажи, већ као милостив Самарјанин, окрени лице Своје србском народу, пружи му руку и исцели његове ране, поврати му здравље, сјај и славу и нека Те прослави страдални србски народ у будуће више него што Те је славио раније – Тебе, Светитеља свога, са Оцем и Светим Духом, у векове векове. Амин!


Молитва за пријатеље

Предобри Боже, молим Те, искажи своју доброту свима, који ме због Тебе љубе, који се за мене жртвују и због мене трпе телесне и душевне боли. Удели снаге свима којима је потребна Твоја помоћ, услиши жеље оних којима сам обећао да ћу се за њих молити или за које сам дужан молити. Ја их све љубим небески Оче, јер их Ти љубиш. Ти си ми их дао као браћу и сестре у Христу и хоћеш да их љубим као што их Ти љубиш. Пошаљи нам свима свога Светога Духа љубави, да бисмо у слози испунили Твоју свету вољу. Амин!

kandilokrst