U Cerovici održan II vaskršnji sabor

sabor u ceroviciDanas je u Cerovici održan drugi po redu vaskršnji Sabor.Ovaj Sabor otpočeo je u crkvi Sv.ap.Petra i Pavla sa svečanom Sv.Liturgijom na kojoj su služili: protojerej-stavrofor Petar Ninković, protojerej Ilija Lukić, protojerej Miroslav Živković i protonamjesnik Brane Aleksić. Crkva je bila premala za masu vjernog naroda koji je htio bar malo da uđe i prisustvuje svetom bogosluženju.

Nakon Svete Liturgije i prigodne besjede,otpočeo je program vaskršnjeg Sabora. Sabor je svojom igrom otvorio KUD Cerovica iz Cerovice. Učešće u programu uzeli su i članovi SPKUD-a ,,Lazarica,,iz Stanara kao i zabavljač Neđeljko Stojković – Srnota iz Donjih Vijačana. U sklopu programa bilo je i takmičenje za najtvrđe jaje. Za ovu igru prvo mjesto zauzela je Tijana Vidaković iz Cerovice a dobitnik zlatne krofne je Milan Mikerević takođe iz Cerovice. U nadvlaćčenju konopca, prvo mjesto zauzela je ekipa stokilaša iz Cerovice. U sportskoj disciplini u bacanju kugle, prvo mjesto osvojio je Milovan Grabovac iz Šešlija. Cijelo vrijeme u igri je bila i tombola sa vrijednim nagradama. Mobilni telefon dobio je Ratko Lipić iz Vitkovaca, DVD plejer Nedislavka Gojić iz Cerovice, set šoljica za kafu Božana Josić iz Cerovice i slatki paket Dragan Kojić (Keba) iz Šešlija – Majevac.

Sponzor zlatnika za zalatnu krofnu bili su: Dražen i Sanja Vuković iz Vitkovaca,sponzor 200 komada krofni Miladin i Milanka Keser iz Cerovice a sponzor svih nagrada za tombolu sveštenik Miroslav Živković iz Cerovice. Vrijedno je napomenuti da je iz Donjih Vijačana ,na sabor došao autobus vjernika kao i članovi SOZ-a Prnjavor, Derventa, Teslić, Vitkovci. Svi prisutni, na kraju su otišli svojim kućama sa riječima hvale i zadovoljstva, uz obećanje da se vidimo na istom mjestu, i idućih godina o vaskršnjem saboru u Cerovici. Organizatori ovog sabora bili su: SOZ Cerovica, KUD Cerovica i crkvena Opština Cerovica. Sva zbivanja na saborovanju, kamerom je propratio Sreto Mojević iz Doboja.

Izvor: protojerej-stavrofor Miroslav Živković.