У Церовици одржан II васкршњи сабор

sabor u ceroviciДанас је у Церовици одржан други по реду васкршњи Сабор.Овај Сабор отпочео је у цркви Св.ап.Петра и Павла са свечаном Св.Литургијом на којој су служили: протојереј-ставрофор Петар Нинковић, протојереј Илија Лукић, протојереј Мирослав Живковић и протонамјесник Бране Алексић. Црква је била премала за масу вјерног народа који је хтио бар мало да уђе и присуствује светом богослужењу.

Након Свете Литургије и пригодне бесједе,отпочео је програм васкршњег Сабора. Сабор је својом игром отворио КУД Церовица из Церовице. Учешће у програму узели су и чланови СПКУД-а ,,Лазарица,,из Станара као и забављач Неђељко Стојковић – Срнота из Доњих Вијачана. У склопу програма било је и такмичење за најтврђе јаје. За ову игру прво мјесто заузела је Тијана Видаковић из Церовице а добитник златне крофне је Милан Микеревић такође из Церовице. У надвлаћчењу конопца, прво мјесто заузела је екипа стокилаша из Церовице. У спортској дисциплини у бацању кугле, прво мјесто освојио је Милован Грабовац из Шешлија. Цијело вријеме у игри је била и томбола са вриједним наградама. Мобилни телефон добио је Ратко Липић из Витковаца, ДВД плејер Недиславка Гојић из Церовице, сет шољица за кафу Божана Јосић из Церовице и слатки пакет Драган Којић (Кеба) из Шешлија – Мајевац.

Спонзор златника за залатну крофну били су: Дражен и Сања Вуковић из Витковаца,спонзор 200 комада крофни Миладин и Миланка Кесер из Церовице а спонзор свих награда за томболу свештеник Мирослав Живковић из Церовице. Вриједно је напоменути да је из Доњих Вијачана ,на сабор дошао аутобус вјерника као и чланови СОЗ-а Прњавор, Дервента, Теслић, Витковци. Сви присутни, на крају су отишли својим кућама са ријечима хвале и задовољства, уз обећање да се видимо на истом мјесту, и идућих година о васкршњем сабору у Церовици. Организатори овог сабора били су: СОЗ Церовица, КУД Церовица и црквена Општина Церовица. Сва збивања на саборовању, камером је пропратио Срето Мојевић из Добоја.

Извор: протојереј-ставрофор Мирослав Живковић.