Hram u Cerovici proslavio krsnu slavu

IMG_8735Proslava Petrovdana slave hrama na Gojakovcu u Cerovici počela je večernjim bogosluženjem koje je služio Arhijerejski namjesnik tesićki protojerej – stavrofor Miladin Vuković uz sasluženje nadležnog paroha protojereja – stavrofora Miroslava Živkovića.

  1. jula t. g. u danu sjećanja na svete apostole Petra i Pavla u istoimenom hramu na Gojakovcu nastavljeno je molitveno praznovanje Svetom Liturgijom, koju je služio protojerej – stavrofor Miroslav Živković. Nakon trokratnog ophoda oko svetog hrama izvršen je čin rezanja slavskog kolača koji je kao i prazničnu trpezu ljubavi pripremio ovogodišnji kum slave hrama, Zdravko Jotić sa porodicom iz Cerovice. U želji da iduće godine bude kum petrovdanskog slavlja na Gojakovcu javio se Goran Đajić iz Cerovice.

U toku ophoda oko svetog hrama izvršen je zadušni pomen na grobu prote Koste Anđelića koji je graditelj petropavlovskog hrama sagrađenog na Gojakovcu davne 1892. godine a osvještanog upravo na Petrovdan iste godine.

Petrovdanskoj slavi hrama na Gojakovcu u Cerovici među većim brojem vjernog naroda prisustvovali su i načelnik opštine Stanari g. Dušan Panić, predsjednik SO Stanari g. Ostoja Stevanović, narodni poslanik u NS Republike Srpske g. Goran Jerinić kao i načelnik odjeljenja za privredu opštine Stanari g. Nedeljko Đekić.

Protojerej – stavrofor Miroslav Živković