Храм у Церовици прославио крсну славу

IMG_8735Прослава Петровдана славе храма на Гојаковцу у Церовици почела је вечерњим богослужењем које је служио Архијерејски намјесник тесићки протојереј – ставрофор Миладин Вуковић уз саслужење надлежног пароха протојереја – ставрофора Мирослава Живковића.

  1. јула т. г. у дану сјећања на свете апостоле Петра и Павла у истоименом храму на Гојаковцу настављено је молитвено празновање Светом Литургијом, коју је служио протојереј – ставрофор Мирослав Живковић. Након трократног опхода око светог храма извршен је чин резања славског колача који је као и празничну трпезу љубави припремио овогодишњи кум славе храма, Здравко Јотић са породицом из Церовице. У жељи да идуће године буде кум петровданског славља на Гојаковцу јавио се Горан Ђајић из Церовице.

У току опхода око светог храма извршен је задушни помен на гробу проте Косте Анђелића који је градитељ петропавловског храма саграђеног на Гојаковцу давне 1892. године а освјештаног управо на Петровдан исте године.

Петровданској слави храма на Гојаковцу у Церовици међу већим бројем вјерног народа присуствовали су и начелник општине Станари г. Душан Панић, предсједник СО Станари г. Остоја Стевановић, народни посланик у НС Републике Српске г. Горан Јеринић као и начелник одјељења за привреду општине Станари г. Недељко Ђекић.

Протојереј – ставрофор Мирослав Живковић