Пахуљице мале пахуљице бјел

snijeg-cerovicaЦеровица пао први снијег, иако земљорадници у већини случајева нису стигли урадити на својим парцелама оно што су планирали,као што је јесења сјетва, садња младих насада воћа и др. изненада је захладило.

Данас у послијеподневним часовима,на радост дјеце али не и домаћина,пао је први снијег. Пао је и није се шалио јер већерас је достигао висину од преко пет центиметара.Имајући у виду да је цијели дан киша падала а потом снијег,створила се такозвана љапавица,која ће, ако још буде падао снијег створити и прве овогодишње проблеме возачима на путевима.

Једино што је добро а могло се примијетити,са првим снијегомније било нестанка електричне енергије,што је био случај свих протеклих година.Иако је овај снијег омео пољопривреднике у њихову послу,ипак се многи надају да ће бити још лијепих дана како би се могли завршити овојесењи радови на њивама. Што наш народ каже; За надати се.

sneg-austrijaАустрија први овогодишњи снијег почео је да пада и у Аустрији. Аутопутеви и локалне цесте проходне су нема проблема, снијег за сада пада дјелимично на вишим планинским превојима и висинама. Сви који се спремају за овогодишње зимске одморе и воле зиму, нека почну да спремају своју зимску опрему за скијање, први снијег почео је да пада у овој години. Из праксе и искиства крстарећи по свим еуропским и ван еуропским земљама, знам да снијега нигдје нема као у Аустрији. Код аустријанаца има снијега током читавог зимског периода и великих је висина док су остали дијелови Еуропе са снијегом, знатно слабији сад га има сад га нема, у последњих десет година, ево видите и сами прве слике овогодишњег снијега између Вилаха и Салзбурга. Почео је знатно рано да пада за овај годишњи период, чак је изненадио и саме аустријенце.